COCONUT MILKSHAKE!

ASALAMUALAIKUM!!
HYE..!!
HA !!
Aimi nak bagi resepi coconut milkshake.. sedap oo!!.. Aimi memang tak minum lagi.. tapi tengok sudak meleleh air liur.. okey ini resepinya..

1  1/2 cawan air kelapa (300ml)
4        sudu besar gula
1/2     cawan aiskrim perasa vanilla (oh yummy)
2        sudu besar susu cair ( jenama apa - apa pun boleh)
beberapa ketul ais yang kecil
sedikit isi kelapa dalam 2-3 sudu

CARA-CARA MEMBUAT..

1.masukkan semua bahan2 ke dalam blender.. kalau x nak masuk kan ais krim vanilla pun tak apa, cuma       tambah 1 scoop dekat atas air yang dihidang tu pun boleh juga.. tapi sape2 yang suka berkrim korang     campur la semua sekali..

2.blend kesemuanya hingga gula betul2 hancur dan air jadi berbuih dan berkrim..

3. TADAA!! Dah siap dah boleh diminum.. jumlah hidangan boleh untuk dua orang..

SELAMAT MENCUBA !!
AIMI :D

5 comments:

ZIHA ZAIRUL said...

minta maaf kalau ada salah ejaan.. aimi taip kelam kabut sangat tadi.. lagi pun dah rse ngantuk nk tido.. hehe

✿ pink velvet ✿ said...

semua yg berasaskan kelapa ni mmg sedap kan :)

ZIHA ZAIRUL said...

btol tu.. hehe..

Emira Zaharin said...

Saya delete komen awak dalam entry saya

1) Awak tak bubuh email
2) Awak letak link blog

Sorry tapi publish semula la eh (kalau masih berminat) thank you =)

ZIHA ZAIRUL said...

sorry la emira zaharin saya silap rasanye.. tapi saya akan cuba lagi.. hem..